klik laju laju laju

Saturday, May 29, 2010

:: nasi lemak daun pisang ::

salam jumaat semua..
cik niza baru je balik dr keja ni..gagah nk berblog lagi..walaupun penat, tp nk buat n3 jugak..
sebenarnya balik keje awal sket td, pastu , mybuddy ajak gi makan supper..die lapar..
aku tak kesah, asal ade la org nk bwk aku jalan2 ronda2 kl..hehehe..best jalan2 ni..suke..tee hee..

 mybuddy tny, niza nak makan mane?..aik,tny i plak..die yg nak makan..biase la kan,dia malas nk decide, ajak g murni ss2,die tak nak, die kata arini cuti, mesti ramai org, we all tak suke tmpat yg crowded ni, naik rimas pun ade, mknn sedap jd tak sedap nnt,,heheheh,,betul tak..pastu aku ckp, u nak mkn nasi lemak tak??..die senyum je..so die nak la tu..so we are cruising to kg bharu..tp bukan nasi lemak antarabangsa okay..tak suka nasi lemak antarabangsa, tak sedap pun, and lagi satu mybuddy tak suke,tempat nye sgt kotor..pastu byk cik SITI..kuskus..hehehe..sori ye kpd sesiape yg mmg suke mkn kat sane..tp sy ckp betul..mmg kotor..tp org beratur punya la panjang..tp pd aku la, lain org lain la taste..choice is yours!..

so aku and buddy g makan nasi lemak kat
sebelah kelab sultan sulaiman tu, dpn sekolah ape ntah tu..kat situ its better la dr nasi lemak antarabangsa..
jom tgk gmbar nasi lemak yg yummilicious tu..


yummy!..tapi cik niza tak makan..huhuhu..buddy je yg makan..mkn panas2..berselera je tgk die makan..shedapp ye..die amik 2 bungkus..and aku amik lauk je..amik ayam goreng and paru goreng..
ayam goreng die pun sedap..


nasi lemak ni 80 sen satu,,still belum mencecah rm1 lagi..tempat lain dah lama aku rase dorang jual rm1..
pada aku rm1 tu pun ok la..kalau nk bygkan susah payah membuat nasi lemak tu., berbaloi la dgn byr rm1 tu kan..nasi+telur+ikan bilis+kacang+timun+sambal...ok la kan...

this weekend mmg penuh dgn wedding invitation, tgu ek nnt cik niza buat n3 pasal peranten..hehehe..daaaa

~tata

2 comments:

dilaOHdila said...

salam kenal buat Nyyzza...
suka tgok angle photog nyyza ni, shuntek

nyyzza said...

hi dila,
salam kenal juga dr niza..
time kasih...tp yg ni bukan niza yg shoot,
mybuddy shoot..niza mmg suke photog2 ni..
yg ni pakai mybuddy punye canon d400..i wish to have mine..hehe