klik laju laju laju

Sunday, August 22, 2010

ramadhan ke-11 dan ceritanya......

salam..
mase update n3 ni jam dh pukul 3 pagi...
mata cik niza besaqqqq lagi, tak bole nk lelap..
so merajenkan diri buat n3 lee..ape lagi..kikikiki..

hari ni berbuka di rumah le...baru berkesempatan berbuka bersama family..
kerana tuntutan kerja, hari2 biase mmg berbuka di luar...takpe, demi mencari rezeki. ibadah juga tu..
hari ni memecah tradisi keluarga aku berbuka dgn hidangan nasi..
mmg sejak aku kecik lagi and start belajar puasa mama and abah mmg tak berbuka dgn nasi..
berbuka dgn menu selain nasi.  mee ke, meehoon ke ape2 la, tapi bukan nasi dan lauk..
tape ntah knp hari ni mama kata kite masak nasi la...

meh tgk ape menu hari ni...sume cik niza yg masak tau...hahaha..tak tau la rase ape, sbb time2 pose ni,
ikut instinct je bile masak tu...sedap kot!..memuji diri sendiri..hahaha ade aku kesahhh..kuikui

seperti biase aku hanye mkn lauk sahaja without nasi...




ikan sambal...




tumis petola & tauhu pucuk




sambal tempe...garing2..hehehe


pastu hari juga baru berkesempatan ke pasar ramadhan..selalu klu time break kat office tu mls nk gi meredah ke pasar ramadhan, dah la jam, pastu nnt rushing then sume bende dah habis kat pasar tu...
aku dan buddy hanya akan keluar after perfom solat maghrib je. sbb mase tu org dh tak ramai and senang je nk order ape2 klu g kedai makan tu..alhamdulillah..berkat solat tu...
meh tgk ape yg aku beli, tak byk pun beli...tk nk membazir..saje pegi cuci2 mata...bole ke??..hehehe





sagu gula melaka..mmg dah lama aku teringin..



ayam percik...yummmy 





saje amik gambar agar2 tembikai ni...ade yg merah..ade yg kuning..syantekkk kan??...
aku cume beli kiuh kole kacang je...hihi





then beli air teh bunga and air kelapa jelly...


semuanya habis, tak membazir...alhamdulillah,..rezeki bulan ramadhan...syukur..



1 comment:

Lulu caldina said...

tempe yg sedap..ngee