klik laju laju laju

Sunday, February 6, 2011

my wishlist for my fivefive-0-

hi korang..
oredi 3.40 pagi skang ni...huhuu...mmg exhausted sgt arini..
tapi mata ni tak bole nk lelap..nk mengadap lappy jugekkk...
so apelagi..update la blog ni..

tadi jalan2 pegi OU..penat weh, dari old wing + new wing aku ukur..
hahaha..kalau kira2 la, penat aku berjalan tu..smpai kot klcc klu aku jalan kaki dari umah aku...hahaha
buat lawak ntah pape pagi2 buta ni cik niza oiiii....

arini aku banje my sis lunch kat Sushi Zanmai..
sedap...aku suke sgt, mmg kena la dgn selera aku ni..
sbb kdg2 japanese food ni kurang mendapat perhatian kat tekak aku ni..muahahaha





gambo kat atas ni aku google je..credit to incik google yeahh...
sbb arini aku tak bawak myfivefive-0-....
mybuddy pinjam kejap..sbb die ade wedding photoshoot kat kuantan..
die nak try dgn new lens die..tamron 17-50mm...huhu..tak mampu lagi aku nk beli lens yg mahal itu..
abih duit gaji aku sebulan weh...hahaha..





ni le lens baru mybuddy..huhu..
tamron sp af 17-50mm f/2.8 xr d1-II VC (vibration compesation) ld aspherical (if) zoom lens for
canon digital dslr (import)...senang cite senang nak paham sebenornye..wide lens...hehehe 

so ape aku punye wishlist...wishlist utk ape??
utk ape lagi..utk my fivefive-0- la...
meh kite tgk ...jom...jom...


no. 1
canon crumpler 5 milion dolar home







insyaAllah..mlm esok dpt la my first crumpler ni..
tadi balik dr OU ingt nk gi s.alam amik kat brother tu..tp die kat kg plak..
sbb aku beli online je..harga pun bole nego..
aku suke caler die yg merah tu, nampak funky sket..
then lagi satu not too big..just nice kot as a beginner mcm aku..hahaha



no.2
lowepro fastpack 200 digital slr backpack






backpack ni senang nk bawak klu gi travel..
huhu..kena jaga baik2 le camera..dgn harganye yg agak mahal, 
fr me kena la jaga elok2..biar die comfy and tak scracth body cam tu bile duk dlm backpack ni..
klu bole aku nk selimutkan camera aku ni..hehehe..giler!
kaler bag ni yg hitam, sungguh menawan hati ini..hahaha..smart kan??
price: rm400...kwang kwang kwang


no.3
lenspen







lenspen ni utk  cleaning purpose la
utk cleaning lens..mmg senang la kalau nk cleaning lens bile ade lenspen ni..
murah je harga die..rm27 je..
tgh order kat shashinki.com..
ha sape nk tgk accessory camera, sile la ke  shashinki.com
macam2 adoooo...berbaloii2 weh...hehehe


hopefully cepat la aku dpt tunai kan wishlist aku ni..insyaAllah..
semoga dimurahkan rezeki, dan dipermudahkan segala urusan...amin..


sudah mengantukkk...mau masuk titon...zzzzzzzz

gud nite all lalink....salam..


bye...


2 comments:

Aiydalela said...

wah! umah baru la :) tantek

hu hu hu. entri ni boleh dijadikan panduan ni. agak mahal la beg yang hitam tu, tapi kalau tak silap beg yang merah tu, bukan ke dia bagi free? sebab my cousin beli dslr dapat beg tu [kalau tak silap]

farah femininroom said...

best kan kalau wishlist ni tertunai..

lens tamron ok gak kan gambar?i tak tau sgt pasal lens ni.hubby yg minat.