klik laju laju laju

Sunday, April 11, 2010

:: diet mode part II ::

salam semua..
hari ni masuk 7 hari diet aku..dan dh 7 hari aku tak makan nasi..
hehehhe..boleh tahan tu..alhamdullilah..
and the best thing aku dh loose weight 3 kg in a one week..yehaaa..
bertambah semangat utk terus berada di dalam "mode" ini..kerana ia tak menyusahkan..
say no to "CARBO"...bole makan ayam (tanpa kulit), daging, seafood, banyakkan mkn vege, 
no fruits (gula dlm buah2an menghasilkan carbo), byk2 mknn berasaskan soya, minum air 2 Liter at least a day..


FOR MO INFO, SEE BELOW..hehehe

Slim Diet 2 (SD II) - produk pelangsingan badan terbaru dan memegang rekod dunia
TIADA LAGI MASALAH BERAT BADAN DENGAN SLIM DIET 2

SD II membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal dengan mengamalkan konsep diet yang sihat TANPA PERLU BERLAPAR dan sekaligus menghilangkan lemak badan berlebihan pada tubuh anda. SD II juga membantu anda untuk mengekalkan bentuk tubuh badan yang menarik dan menawan....


KELEBIHAN SD II BERBANDING PRODUK LAIN
 • SELAMAT DAN EFEKTIF KERANA BERSUMBERKAN ALAM SEMULAJADI.
 • MEMEGANG REKOD DUNIA PENURUNAN BERAT BADAN SEBANYAK 64KG DALAM MASA 1 BULAN.
 • BERDASARKAN JUMLAH JUALAN DI ASIA-PASIFIK SAHAJA, SLIM DIET II TELAH BERJAYA MENURUNKAN SEBANYAK 6000 TAN LEMAK DISELURUH DUNIA SEPANJANG 21 TAHUN DIPASARAN.
 • SDII ADALAH PROGRAM PELANGSINGAN BADAN YANG PERTAMA DIDUNIA YANG MENGAMALKAN TEKNIK DIET KARBOHIDRAT RENDAH.
 • PENURUNAN BERAT BADAN PADA KADAR 250g - 500g SETIAP HARI.
 • PADA SETIAP 500g LEMAK YANG DIBAKAR DITUKARKAN MENJADI TENAGA KEPADA 3000 KALORI.
 • TIADA MASALAH KULIT KENDUR & BERKEDUT KERANA SD II BERASASKAN PROTEIN SOYA.
 • TIDAK PERLU BERLAPAR. PROGRAM  SD II MEWAJIBKAN ANDA MAKAN 3 KALI SEHARI.
 • MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH KESIHATAN BERKAITAN OBESITI.
 • MENJIMATKAN, MUDAH, & TERBUKTI BERKESAN.PSMF - Protein Sparing Modified Fast.

Konsep ini berkait rapat dengan SD II ini yang telah melalui kajian terperinci dalam mengurangkan berat badan oleh dua orang pakar dari Universiti Harvard iaitu Prof. Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn. Kedua pakar ini adalah penyelidik dari bidang perubatan di universiti tersebut.

Program berdasarkan kepada penyimpanan protein dan diet ketogenik ini adalah hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Sekolah Perubatan Harvard. Prinsipnya menghampiri pengurangan berat badan secara semulajadi dan ianya adalah penuh berkesan dan selamat. Slim Diet II membekalkan kesemua zat pemakanan yang seimbang untuk anda. Ianya telah diperkayakan dengan protein (protein soya isolat), vitamin, zat galian dan asid lemak yang diperlukan dalam jumlah yang seimbang.Pengurangan berat badan melalui SD II adalah senang, selamat, dan berkesan. Pengurangan berat badan adalah pasti dan rasa lapar dapat dihindari. Yang penting sekali, kemungkinan penambahan balik berat yang dikurangkan adalah sangat rendah.PROTEIN


Protein adalah asas kepada semua sel hidup. Protein berasal daripada perkataan Greek yang bermakna 'pertama' kerana protein dikatakan sebagai bahagian tubuh badan manusia yang terpenting sekali. Protein sering digunakan. Oleh kerana badan kita tidak mampu menyimpan protein maka ianya perlu digantikan setiap 160 hari. Sel-sel organ penting dalam tubuh berubah lebih cepat. Sel-sel hati digantikan setiap 2 minggu manakala sel-sel darah setiap 30 hari. Oleh kerana sel-sel organ ini terdiri daripada protein, cuma protein sahaja dapat digunakan untuk membina, membaiki atau mengekalkan fungsi tubuh kita. Slim Diet II dari New Image menggunakan Protein Soya Isolat sebagai ramuan asas dalam Slim Diet II. Protein Soya Isolat merupakan komponen protein yang diasingkan daripada kacang soya. Ia membekalkan protein berkualiti tinggi yang setara dengan susu dan telur tetapi bebas daripada lemak tepu dan kolestrol.
PENURUNAN BERAT BADAN MENJADI LEBIH MUDAH 


SD II merupakan kaedah pelansingan badan yang BERBEZA dan PALING SIHAT melalui perspektif KESIHATAN untuk mendapatkan penurunan berat badan yang optima TANPA PERLU BERLAPAR.

Dengan SD II ini anda boleh makan 3 kali  pemakanan utama biasa anda (sarapan, tengahari dan malam) setiap hari. Melalui  ujian kendiri , anda boleh mengukur kadar metabolism pada tahap pembakaran lemak yang maksimum. Ujian melalui Kettone stick membantu anda mengenalpasti tahap keperluan pemakanan pada tubuh badan anda dan setrusnya membantu anda mengurangkan berat badan dengan lebih cepat dan berkesan. Hanya dengan SD II.


CARA PENGGUNAAN :

  
1. goncang tin SD II sebelum buka bagi memastikan semua khasiat menjadi sama rata.
   2. campurkan 2 sudu penuh SD II dengan air sejuk 250 ml.
   3. makan hanya makanan yang dibenarkan.
   4. minum banyak air.ELAKKAN :

   
* ibu mengandung / ibu menyusu anak tidak dibenarkan mengambil SD II.
    * jangan menggunakan air panas semasa menyediakan SD II.Tidak ada peraturan yang rumit untuk diikuti dan anda akan mencapai keputusan yang diidam-idamkan. Ianya semudah 1,2,3...
 1. Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 200-250 ml air sejuk (jangan guna air panas).
 2. Kurangkan makanan berlemak dan bergula.
 3. Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran, bijiran asli dan makanan laut. 3 gelas SD II sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untu tenaga dan tubuh yang ramping lagi sihat.
p/s: sape berminat bole tinggalkan comment kat cik niza ye...

No comments: