klik laju laju laju

Sunday, May 2, 2010

:: panna cotta manggo ::


hari ni cuaca agak panas...terasa bahangnye...jalan2 kat umah kak Hana tadi nmpak plak dessert yg senang nak buat..dan kebetulan mmg ade manggo kat umah ni..almakkumlah kan, skang ni manggo tgh berlambak2 kat pasar malam & harganye pun murah...tp sebenarnye aku tak bole makan pun..sbb manggo mmg byk carbo..so takpe saje nk try, jd ke tak aku buat pann cotta mango ni..takpe tukang makan ramai kat umah aku ni..hehhe




jeng..jeng..jeng...jadi tau aku buat..suke..simple sgt buat dessert ni..
sekejap je dh siap..yuhuuuuu



pastu masuk fridge...wallawehh...mama kate mabelles...
rajin kan anak mama neh...membuat dessert utk mamanye (sbb anak mama on diet, tak bole makan carbo...hehheheh)..wateva pun cik niza happy sbb tukang rase kate sedap!..hehe

jemput2...rase sorang sket ye....jgn malu2 ye...jgn rebut2 ye...byk lagi tu...


p/s:kat n3 sebelum ni, aku ade cerita pasal wife ofismate aku yg dh pecah air ketuban, alhamdullillah td die call aku,die ckp wife die dh selamat deliver..dapat baby boy!..anak babah la ni..bole geng main PS...hehehe..anyway congratz to bad and wiwi for syomellll baby boy...

~tata

2 comments:

NICK IRFAN said...

sedapnyer.... nk 1 leh kak? hehe

nyyzza said...

bole2..amik la