klik laju laju laju

Sunday, January 2, 2011

:: aidil haikal bday bash..::


hi korang...
masa aku type entry ni..dh pun masuk hari ke-2 2011...
24 jam, rasa cam kejap je..rs mcm2 nk di buat kan??..
pagi2 lagi aku dh  bangun..sbb nk attend my kazen solemnize 
dkt Masjid Al-Imam Al-Ghazali, Manjalara Kepong...
petang baru balik..pastu prepare plak some food and mcm2 bende lagi plak fr bday bash haikal..
takpe mmg penat, tp aku happy...yehaaaaa

i did a blueberry cheese cake fr his bday..mmg dh lama berangan
nk buat cis kek ni..tp asik tertangguh je, sbbnye malas..hahaha..
bile dtg rajin dan kebetulan ucu aku ckp nk buat bday haikal, so i managed to try my hands on it..
alhamdulillah, i did it very well...so meh sini reramai tgk mcmane rupenye cis kek aku tu ye..hehe






malam td lepas je balik dr keje, terus je gagah ke dapur buat kek ni..
sbb yg ni version bakeless..so kene simpan kat fridge about 5-6 hrs baru best nak makan..
balik je keje dlm kul 1 pagi, kelentang kelentung...siap...hehe






resipi kek ni, aku ikut je resipi oreo cis kek yg aku pernah buat dulu..
just aku tukar biskut digestive instead of biskut oreo 
and add up some blueberry filling instead of chop oreo on top of the cake..
dan diatas tu le hasilnye....hehehe

and one more thing, i admire the candles tu sebenarnye..haha
terukkan???...mcm budak kecik plak..
ye la , masa aku kecik2 dulu takde candle yg comel cam neh..harusle teruja skang ni..
haha..rasa cam nk kunyah2 je candle tu..





 bday boy tersepit dibelakang budak pakai baju ireland rugby itu..
hahaha..si aqif ni lagi xcited le pulekkkk..
qaseh pun xcited jugekkk..
tp tgn yg comel itu tlh berjaya ditepis dr menghancurkan kak kek tu..haha

happy birtday haikal...semoga membesar menjadi org yg berguna dan anak yg soleh ye..




 mmm..ni viatnamese spring roll..
just try to do it fr the 1st time...mmg lama teringin nk buat..tp tak jumpe rice paper..
hahaha..so last tuesday masa dinner time aku jalan2 kat Jaya Grocer @ Empire, 
so terjumpe rice paper ni..ape lagi, terus je amik..hahaha
sgt sukeeeeeeee..the texture wallah!!!..speechless..haha..liat2 sedap kot...muhahaha
my mum sgt suke jugekkkk...ade lebih lagi rice paper tu, so nk buat lagi nnt..




and beehoon goreng singapore fr today...
made by mysista...


agak letih sbnrnye hari ni...managed to sleep early, but need to update this entry..
still ade lagi n3 yg belum dipublish..sume save dlm draft je..tp mesti rajen utk siapkan jugak...
utk tatapan myreader...eh ade ke???...hehehe..utk tatapan sendiri...
yg paling penting n3 mybest fren wedding kat muar...kena siapkan jugakk..
nk tgy vitamin R dtg, baru rajen kot...



ok..bye..see ya next n3..


4 comments:

leen hussain said...

so tempting nyza kek tuu...

nyza said...

kak leen,
hehe..tempting kan...amik le sepotong dua..

Aiydalela said...

sedapnye itu kek. terliuq cek.

Azhanie said...

thanks sudi link dgn blog saya, cantik gambar2 disini ... salam saya dari Pekan.