klik laju laju laju

Thursday, January 20, 2011

ape aku buat arini...


arini cuti thaipusam...tapi aku tak cuti...huhu
kat german takde org sambut thaipusam...hahaha..so aku kena keja la..
jd ape ye aku buat tadi kat umah b4 aku gi keje..





 ermmm..as usual buat house cleaning le...
sedap mata memandag bile umah bersih..hari ni anak2 buah aku tak dtg umah, sbb papa+ibu kan cuti
so takde la dorang dtg, senang la sket kemas umah..klu tak bergaduh dgn aqil+aqif klu nk kemas, aku susun bantal dorang terabur kan balik..siap buat cam naik motor..bile aku tny " naik motor nk g mane?..."nk g work la jaja"...adeh aku tak jadi marah, aku balik yg gelak bile tgk mulut yg comel tu ckp macam bertih jagung...haha




 ape yg bulat2 ni??...
mmmm sebenarnye ni glutinous rice ball..mkn dgn air gula..
tp bukan air gula yg pekat2 tu...air gula yg manis2 buah je..
mmg beli aritu bende alah ni, so tinggal rebus je...senang kan..hehe






 mcm fish ball pun ade kan...rs nye liat2 camtu lah..
bile makan tu rs fresh je..sbb air gula tu bau daun pandan....best best...





 ni la inti dlm cik booolat ni hehehehe...
inti kacang merah..
lain kali bole beli lagi...eh buat sendiri...hahaha





lunch arini mama masak asam pedas telur ikan tenggiri..
terbaeeeekkkkkkkk lahhh!!...hahaha..
dah lama tak makan telur ikan...jemu dh makan ikan, makan telur ikan la pulekkkk kan..
korang suke ke telur ikan??...tepuk dada tanya selera leeeee...


bye...seee ya


4 comments:

Aiydalela said...

suke-suke! asyek tunjuk makanan je. lapar nih :)

*jeles tengok pic. tantek cangat

nyza said...

hehehe..klu lapar, amik la seketul dua cik boooolat tu...hehehe

* jgn la jeles cik adik oiii, nnt awak pun mesti ade, insyaAllah..ade rezeki tu..

Nieza said...

uishhh sedapnya asam pedas...telur tu pun saya suka..:)

nyza said...

to:kak nieza

aah mmg sedap..i loiikeee it too..
hehe